Wouter Declercq

Osteopaat/k-PNI therapeut


Het doel van een osteopathische behandeling is de beweeglijkheid van uw lichaam te optimaliseren,  dit gebeurt met manuele technieken. 

Een optimale beweeglijkheid of soepelheid van je lichaam is niet alleen goed voor jouw spieren en gewrichten, maar stimuleert de doorbloeding in het hele lichaam.


Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die uitgaat van de veronderstelling dat de verminderde beweeglijkheid van bepaalde lichaamsweefsels een nadelige invloed heeft op de gezondheid.

De klinische psycho-neuro-immunologie (k-PNI) is een sterk groeiende wetenschap die via zachte, natuurlijke, maar wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van jouw klachten of ziekte… want daar ligt de oplossing.

Zo zien we dat een vergeten probleem uit het verleden (bijvoorbeeld een virale of bacteriële belasting, onopgeloste stress, een trauma) vaak de start was voor het ontstaan van jouw klachten. En net dit gaan we samen met jou uitzoeken, om zo de wortel van het probleem aan te pakken… en niet enkel het symptoom.


We gebruiken hierbij lifestyle- en bioritme aanpassingen, intermittent living, voeding in al zijn vormen, bewegingscoaching, sociale interventies en voedingssupplementen om ons natuurlijk genezingsproces weer optimaal te laten functioneren. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld niet enkel naar de soort voeding maar ook naar voedingsfrequentie, tijdstip van voedingsinnames, vastenperiodes en bewegingsmomenten in relatie tot voeding.

 

Het lijstje klachten waar k-PNI hulp kan in bieden is zeer ruim: onrust en angsten, slaapproblemen, migraine, vermoeidheid, burn-out, ADHD, HSP, spastische darmen, depressie, eczeem, astma, diabetes type 2 en prediabetes, fibromyalgie, ... . 

Contacteer mij:


 0478/66.35.20 of vul het onderstaande formulier in.

 
 
 
 
osteopathie